Begeleiding

Begeleiding bij de opvoeding

Op zoek naar een kindercoach? Zeker weten? Want de kans is groot dat jij als ouder zélf heel goed in staat bent je kind de begeleiding te geven die hij nodig heeft.

Als je kind bepaald gedrag laat zien (boze buien, angsten) kun je daarvoor hulpverlening inschakelen, zoals een kindercoach, een speltherapeut of een psycholoog. Maar wist je dat veel gedrag van kinderen een vraag is om duidelijkheid van de ouders? Een kind wil van zijn ouders leren over wat hij tegenkomt in de wereld, of heeft behoefte aan regels die consequent en eenduidig zijn. Je kind wil liever jóu ervaren, krachtig en met aandacht, dan meegenomen worden naar iemand die testjes of spelletjes met hem doet. Want de kans op psychologisering is daarmee groot.

Foto van Gerarda van der Veen

Mijn naam is Gerarda van der Veen en ik laat je graag zien hoe jij een goede opvoeder voor je kind kunt zijn. Iemand die positief, krachtig en met aandacht begeleidt, zodat je kind zijn plek in de wereld kan innemen. Ik heb veel ervaring met hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid, maar ik heb inmiddels geleerd dat een kind meer nodig heeft dan dergelijke termen om zijn persoonlijkheid en identiteit te kunnen vormen. Ik leg je daarom graag uit wat je kind van jou, in de opvoeding, aangereikt wil krijgen om vanuit zijn gevoelige of begaafde aard de verbinding met de wereld te kunnen maken.

Het boek Ouders doen ertoe van Gerarda van der Veen.

Mijn visie en aanpak staan beschreven in mijn nieuwe boek ‘Ouders doen ertoe‘. Hierin introduceer ik het blokkentorenmodel: fasen die staan voor de ontwikkeling van een kind. Ik help je graag ontdekken in welke fase jouw kind zich bevindt en wat hij/zij daarin van jou als ouder nodig heeft.


Ouders doen ertoe-consult

Je hulpvraag gaat over ongewenst gedrag of een situatie in de opvoeding waar je geen grip op krijgt. Met behulp van het blokkentorenmodel leg ik uit in welke ontwikkelingsfase je kind zich bevindt en wat hij daarin nodig heeft van jou aan houding, waarden en verwachtingen. Die aspecten pas ik toe op de door jou ingebrachte situatie(s). Ik neem je huidige aanpak onder de loep en mocht het nodig zijn dan bespreek ik met je waar en hoe je andere accenten kunt leggen in de opvoeding.

Contact

Interesse? Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op!

Een consult is bij voorkeur telefonisch (€ 70,00 per uur, incl. BTW).

Kies niet voor mij als je een kindercoach zoekt, want ik werk uitsluitend met ouders.