Het hoogstimulatieve kind

Het hoogstimulatieve kind

 

 

Hooggevoeligheid kan samengaan met druk en emotioneel intens gedrag. Het kind is gevoelig, hulpvaardig, sociaal en spontaan, maar kan ook moeilijk te corrigeren zijn. Hij lijkt niet te willen luisteren en reageert met boze buien. Op school heeft hij moeite met concentreren, met stil zitten en verstoort hij nogal eens de les. Ouders hebben vaak al van alles geprobeerd, maar hun kind blijft ‘de baas spelen’ in huis, zo leggen ze uit. Hij wil gewoon niet luisteren, is de gedachte, of: hij heeft een (te) sterke wil.

Om je kwaliteiten vorm te geven gaat het echter niet om de wil, maar om vaardigheden. Een druk-gevoelig kind (in dit boek ‘hoogstimulatief’ genoemd) snapt best hoe hij zich moet gedragen en wil daar ook graag aan voldoen, maar hij beschikt niet over de vaardigheden om dat te realiseren. Als gevolg daarvan doet zich probleemgedrag voor. Tegelijkertijd ligt daar ook de oplossing, want vaardigheden zijn te oefenen. Daarom biedt dit boek een stappenplan voor ouders om hun kind te leren met lastige situaties om te gaan. Zodat ongewenst gedrag vermindert en de kwaliteiten van hooggevoeligheid beter tot hun recht komen.

Een boek vol tips en voorbeelden, voor ouders om hun druk-gevoelige kind te begrijpen en te begeleiden, en voor iedereen die meer wil weten over de drukke variant van hooggevoeligheid.

Auteur: Gerarda van der Veen
Uitgeverij: 248 Media
Omvang: 120 pagina’s
Uitvoering: hardcover
Uitgave: 5e druk, 2022 (1e druk: 2017)
Prijs: € 19,95

Direct bestellen

 

Reviews

“Hele duidelijke en herkenbare voorbeelden. Handig stappenplan. Toepasbaar. En wat ik heel fijn vind is dat dit boek duidelijk aangeeft dat je kind vaardigheden mist en je die aan kan leren! Veel andere boeken die je leest zeggen dat je het maar moet accepteren dat je kind zo is en geven alleen maar tips hoe jij als ouder je aan moet passen.”
(progje, via bol.com)

“Ik begon sceptisch: weer een nieuw label. Maar het is gewoon een naam voor een kind dat we kennen. Het boek omschrijft duidelijk, kort en bondig waar het probleem ligt en geeft een duidelijke oplossing aan de hand van een stappenplan. Best een fijn boek. En voor het geld een aanrader…”
(Bertus Meijer, Onderwijsenzo)