Kortdurende begeleiding

Kortdurende begeleiding 

Ouders kunnen bij ons een eenmalig adviesgesprek aanvragen of kortdurende begeleiding van maximaal 3 gesprekken.

Wat voor begeleiding?

Zoals Elaine Aron in een van haar nieuwsbrieven aangeeft: “HSC’s need good parenting” – hoogsensitieve kinderen hebben een ‘goede opvoeding’ nodig, een op de gevoeligheid afgestemde begeleiding (naast het vanzelfsprekende grenzen stellen, met frustratie leren omgaan en zelfstandig maken). Die begeleiding moet niet te beschermend zijn, omdat hoogsensitiviteit dan snel kan degraderen tot angstig gedrag, ongewenst gedrag en een te grote afhankelijkheid (hulpeloosheid).

Wij richten ons in de begeleiding dus niet direct op het kind, maar vooral op de afstemming tussen ouders en kind of tussen kind en omgeving (school, vriendjes, enzovoort). In een adviesgesprek of kortdurende begeleiding kunnen wij aangeven hoe die afstemming verbeterd of verfijnd kan worden.

Waar?

Wij werken vanuit Hilversum (om de twee weken, zie onderaan deze pagina bij ‘Actueel’) en Steenwijk (iedere week). Een consult via Skype behoort ook tot de mogelijkheden.

Kosten

Een consult van een uur kost € 85,- (incl. BTW).

Procedure

Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Als een datum is vastgesteld ontvang je van ons een e-mail met bevestiging en alle relevante informatie (waar je moet zijn, parkeermogelijkheid, wijze van betaling, enzovoort).

Je kunt een afspraak afzeggen, mits dit tenminste 24 uur van tevoren telefonisch of per e-mail wordt doorgegeven. Bij te laat afmelden of wegblijven wordt het consult volledig in rekening gebracht.

Actueel

Vrijdag 21 december 2018 zijn wij weer voor consulten in Hilversum. De dag is nog niet volgepland, je kunt dus nog een afspraak maken. Neem contact met ons op >>